Aan de Ambonstraat in Alphen aan den Rijn wonen 14 mensen. Zij hebben een verstandelijke handicap. De locatie ligt in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het is op loopafstand van het gemeentehuis en winkelcentrum. Elke cliënt heeft een eigen appartement. Daar krijgen de cliënten de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben.

Voor wie?

Bewoners van de Ambonstraat wonen zoveel mogelijk zelfstandig. De meeste bewoners werken overdag. Vrijwel alle bewoners kunnen zelfstandig naar buiten. Sommige bewoners koken zelf en houden zelf hun apartement schoon. Andere bewoners hebben wat ondersteuning nodig.

Begeleiding

Locatie Ambonstraat is 24 uur per dag bereikbaar. Er is bijna altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts wordt er gewerkt met een slaapdienst. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider schrijft het ondersteuningsplan samen met de cliënt en draagt er zorg voor dat het ondersteuningsplan op een juiste wijze wordt uitgevoerd. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en vertegenwoordigers.

Het gebouw en de omgeving

Er kunnen veertien mensen wonen op de Ambonstraat. Iedere bewoner heeft een eigen appartement van ongeveer 30 m² met een balkon. De appartementen zijn voorzien van een keukenblok en een doucheruimte met daarin een toilet. Er is geen gasaansluiting; er kan een elektrisch fornuis of een elektrische kookplaat aangesloten worden. In het keukenblok is ruimte voor een koelkast en bijvoorbeeld een magnetron.

Op de begane grond is een gezamenlijke ruimte, het zogenaamde Buurtpunt, waar de bewoners ’s avonds kunnen eten. Wij koken er twee dagen per week; de andere dagen brengt een kok verse maaltijden. Daarnaast kunnen de bewoners er tercht voor brood en beleg. Na het avondeten drinken veel bewoners koffie of thee in het Buurtpunt en worden er spelletjes gespeeld.

Locatie Ambonstraat ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het belangrijkste winkelcentrum van Alphen aan den Rijn, het centrum en De Aarhof. Ook het station ligt op ongeveer 10 minuten lopen. Aan de achterkant van het gebouw staat het ID College. Naast het gebouw staan huizen. Aan de voorkant van het gebouw ligt het Burgemeester Visserpark. Aan de andere kant van het gebouw ligt het Bospark.

16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-12-klein.jpg 16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-14-klein.jpg 16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-1-klein.jpg 16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-3-klein.jpg 16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-6-klein.jpg 16-5-19-Gemiva-Ambon-Alphen-ad-Rijn-8-klein.jpg