Woonlocatie Castorstraat in Alphen aan den Rijn is een nieuw appartementencomplex. Deze locatie bestaat uit 45 ruime appartementen. Het is bedoeld voor cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.

Het gebouw en de omgeving

Het nieuwe appartementencomplex staat in de woonwijk Ridderveld. Tegenover de locatie is het overdekte winkelcentrum De Ridderhof. Op loopafstand ligt een mooi recreatiegebied aan het meer Het Zegersloot. Daar kun je leuk wandelen en een kop koffie drinken bij de Pannenkoekenboerderij.

Er zijn goede busverbindingen met het centrum van Alphen aan den Rijn en naar Hazerswoude-Rijndijk en Leiden. Er zijn veel faciliteiten op loopafstand. Bijvoorbeeld sportvelden, tennisvelden en een bowlingcentrum. Huisartsenpraktijken en de apotheek zijn ook makkelijk bereikbaar.
 
Alle cliënten van Woonlocatie Castorstraat hebben een appartement met eigen badkamer, slaapkamer, berging, woonkamer met een open keuken en een balkon of loggia. De hoekappartementen zijn wat groter en geschikt voor minder valide cliënten of voor een echtpaar of samenwonende cliënten. In het complex zijn een aantal gezamenlijke ruimtes met verschillende functies: woonkamer, trefpunten, vergaderruimte.