Een lange dag werken, een middagje voor jezelf of meer aandacht voor eventuele broertjes of zusjes? Gemiva-SVG biedt samen met de Prismaschool buitenschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Er is een kindergroep en een tienergroep.

De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke beperking. Tijdens de opvang staan ontspanning, sfeer en gezelligheid centraal. Dit alles binnen een veilige leefomgeving met de nodige structuur.

De Schatkist maakt gebruik van twee locaties. De kinderen van het Speciaal Onderwijs kunnen terecht in de Prismaschool aan de Boterbloemweg. De leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs gaan naar de buitenschoolse opvang in de Prismaschool aan de Meerkoetstraat. De zaterdagopvang is aan de Boterbloemweg.

Voor wie?

BSO De Schatkist is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Uitzonderingen daarop zijn alleen na overleg mogelijk. De begeleiders houden in het programma rekening met verschillende wensen en behoeftes van de kinderen.

Begeleiding

De kinderen van De Schatkist hebben vanwege hun beperking intensieve begeleiding nodig. De begeleiding die we bieden is daarom specialistisch en gericht op de persoon. Begeleiders leggen de nadruk op ontspannen, ontmoeten, spelen en informeel leren. Per dag werkt één begeleider op vier kinderen. Hoeveel begeleiders er dagelijks aanwezig zijn hangt af van het aantal kinderen en de combinatie van hun leeftijd en behoefte.
Vanwege het gemeleerde karakter van de groep wordt de groep regelmatig gesplitst voor afzonderlijke activiteiten.

Activiteiten

Als de kinderen naar De Schatkist komen, hebben ze al een schooldag achter de rug. We geven de kinderen dan ook een recreatief programma. We bieden ze activiteiten aan die bij hun interesse en beleving passen. Op het programma staan onder andere buitenspelen, handvaardigheid, spelletjes, koken en sporten. Ook is er een computer, een Wii en kunnen de kinderen film kijken. Op de woensdagmiddag gaan we regelmatig naar buiten. Bijvoorbeeld naar het water, de kinderboerderij, de speeltuin of het sportveld.