In ons logeerhuis kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking deeltijd wonen of logeren. Logeren of deeltijd wonen is een goede voorbereiding voordat een kind het huis uitgaat. En het biedt hen de kans om sociale contacten op te doen. Als ouder kun je ondertussen tot rust komen en meer aandacht aan het gezin besteden. Tijdens de midweken kunnen (jong)volwassenen deeltijd wonen en een zelfstandigheidstraining volgen. Hiermee bereiden we ze voor op het zelfstandig wonen. Onze begeleiders werken nauw samen met ouders.

Voor wie?

Kinderen en (jong)volwassenen kunnen logeren in ons logeerhuis. Vaak hebben zij een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Er kunnen negen cliënten tegelijkertijd terecht in ons logeerhuis. Voordat je kind of familielid komt logeren of deeltijd wonen ben je natuurlijk van harte welkom om eens binnen te kijken. Daarna spreken we alle belangrijke informatie door die belangrijk is voor de logé. Je kunt hier ook een middag of een dag proeflogeren.

Begeleiding

Tijdens het aanmelden van een logee maken we afspraken over de zorg en begeleiding. Onze begeleiders werken aan de hand van de gemaakte afspraken. Bij een volledige bezetting zijn er twee professionele begeleiders aanwezig. Eén van hen blijft ook ’s nachts slapen.

Het gebouw en de omgeving

Logeerhuis Alphen bevindt zich in een vrijstaande villa in Alphen aan den Rijn. Achter het logeerhuis kunnen de cliënten spelen in de speeltuin. Het winkelcentrum en een park zijn op loopafstand te bereiken. In ons logeerhuis is ruimte voor negen logees. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig. Hierdoor kunnen wij volledige zorgovername bieden tijdens de logeerperiode.

Logeerhuis-Alpen-ad-Rijn-04-klein.jpg Logeerhuis-Alpen-ad-Rijn-05-klein.jpg Logeerhuis-Alpen-ad-Rijn-08-klein.jpg Logeerhuis-Alpen-ad-Rijn-18-klein.jpg Logeerhuis-Alphen-(2)-klein.jpg Logeerhuis-Alphen-(3)-klein.jpg Logeerhuis-Alphen-(5).jpg Logeerhuis-Alphen-(6).jpg