Woonlocatie de Pegasusstraat is gevestigd in een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn. Op de locatie wonen 12 mensen. Ze wonen in een eigen appartement en krijgen daar begeleiding. Er is een trefpunt. Daar kan een warme maaltijd gegeten worden of koffie gedronken worden.

Voor wie?

In woonlocatie de Pegasusstraat wonen 12 volwassen mensen. Zij hebben een lichte verstandelijke beperking en krijgen begeleiding van de medewerkers van de Pegasusstraat. De begeleiders zijn niet de hele dag aanwezig en beschikbaar. Hierdoor moeten de cliënten in staat zijn even te wachten met hun vragen totdat begeleiding er is. 

Begeleiding

Cliënten krijgen begeleiding in hun eigen appartement. De begeleiders zijn elke dag aanwezig tussen 16.00 uur en 22.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn er begeleiders op de locatie tussen 16.00 en 20.00 uur. Op sommige  dagen is er vanaf 8.00 uur overdag  begeleiding aanwezig. In de nacht is er nooit begeleiding op de Pegasusstraat. Wanneer begeleiding niet aanwezig is, kunnen cliënten in geval van nood bij woonlocatie de Castorstraat terecht. 

Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Samen met de cliënt maakt de persoonlijk begeleider een ondersteuningsplan. Daarnaast zijn er ongeveer 6 begeleiders. Samen begeleiden zij alle cliënten. 

Het gebouw en de omgeving

De appartementen van de Pegasusstraat zijn in 2006 gebouwd. Het gebouw staat in de wijk Universa in Alphen aan den Rijn. Iedere cliënt heeft een eigen appartement. Er zijn appartementen op de begane grond. Die hebben een balkon. Er zijn ook appartementen op de 1e verdieping. Die hebben geen balkon en gebruiken een eigen trap.
Vanaf de Pegasusstraat is het 2 minuten lopen naar de bushalte. Het is ongeveer 15 minuten lopen naar het winkelcentrum De Herenhof.

Trefpunt

Er is een trefpunt waar cliënten een warme maaltijd kunnen eten of koffie kunnen drinken. Ze kunnen ook een maaltijd ophalen om in het eigen appartement te eten. Begeleiders of vrijwilligers verzorgen de warme maaltijden in het trefpunt. In het weekeind is het trefpunt ook open voor de maaltijd. Als er bijna geen cliënten aanwezig zijn op de locatie, kan het trefpunt sluiten. Dit komt bijvoorbeeld met de feestdagen wel eens voor. In het trefpunt worden ook gezellige activiteiten of feesten georganiseerd.

16-5-19-Gemiva-Pegasus-(Buiten)-Alphen-ad-Rijn-1-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn11-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn14-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn20-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn22-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn24-klein.jpg 3-6-19-Gemiva-Pegasus-(Binnen-bewoners)-Alphen-ad-Rijn4-klein.jpg