Op de woonlocatie Sotaweg in Roelofarendsveen wonen volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Of een stoornis in het autistische spectrum. Iedere cliënt heeft een eigen appartement.

Voor wie?

De cliënten wonen gedeeltelijk zelfstandig. Ze krijgen waar nodig begeleiding in hun appartement. Hierover worden vaste afspraken gemaakt. Cliënten mogen hun appartement zelf inrichten. In hun woning kunnen ze zelf koken en de was verzorgen. Ze kunnen er ook voor kiezen om een warme maaltijd in het trefpunt te eten of af te halen. Hiervoor betalen ze een vast bedrag. Het is mogelijk om buiten het appartement de was te verzorgen of te laten verzorgen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Begeleiding

De cliënten werken met hun begeleiders aan individuele doelen. Daarnaast is er oog voor een prettige onderlinge sfeer in het trefpunt. Het team bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, een locatiemanager, een gedragsdeskundige en flex-begeleiders. Op dit moment werken er twee persoonlijk begeleiders, drie begeleiders en een leerling op de locatie. De cliënten krijgen met alle medewerkers te maken. De algemene ruimtes worden verzorgd door een huishoudelijk medewerkster. Zij helpt als het nodig is ook bij schoonmaakwerkzaamheden in de appartementen

De Sotaweg biedt plaats aan een leerling en/of stagiaire van de opleiding SPW (sociaal pedagogisch werk) en de SPH (sociaal pedagogische hulpverlening).

Het gebouw en de omgeving

De appartmenten bevinden zich in een appartementencomplex aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Iedere cliënt heeft een eigen appartement. In het trefpunt kunnen de clienten op vaste tijden terecht voor een kop koffie, maaltijd of gezelligheid. Hier organiseren de cliënten ook zelf activiteiten. Elk appartement beschikt over een woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een sanitaire ruimte met wasmachineaansluiting.