In werkplaats Om de hoek werken jongeren uit woonlocatie Oud Ade. Maar ook jongeren die ergens anders wonen. Bijvoorbeeld thuis of in een woonvorm van een andere zorgaanbieder. Om de hoek is verbonden aan Tom in de buurt. Via Tom komen uit de gemeente Kaag en Braassem deelnemers van alle leeftijden. Ook komen er vrijwilligers vanuit de tegenprestatie. Samen werken we aan producten die we leveren in de omgeving. We vullen elkaar aan, zodat iedereen een zinvolle bijdrage heeft in het werkproces.

Digiwerkplaats

In de Digiwerkplaats ontwerpen we folders en bouwen we websites. We repareren pc's en zetten videobanden en dia's om naar andere digitale afspeelmogelijkheden. Op aanvraag ontwikkelen we nieuwe werkzaamheden.

Houtwerkplaats

Van steigerhout maken we op bestelling allerlei meubels. Bijvoorbeeld een kast of bed, of een mooie tuinbank.

Maatwerkplaats

De maatwerkplaats bestaat uit verschillende onderdelen
  • Bakkerij: hier bakken we taarten op bestelling. En voor de koffie & theecorner bakken we taarten en brood en verzorgen we de lunch.
  • Naaiatelier: hier naaien en herstellen we kleding, we worden hierbij geholpen door een vrijwilliger.
  • Winkel: hier verkopen we zelfgemaakte producten, zoals jam, pannenlappen,vogelhuisjes en andere kleine steigerhouten producten
In de  maatwerkplaats, de naam zegt het al, werken we op maat. We doen ons best om elke vraag/wens zo goed mogelijk te beantwoorden.

Kweektuin

Bij de locatie hoort een grote tuin. Een gedeelte hiervan is siertuin en een ander deel is moestuin. Beide delen onderhouden we vanuit de werkplaats. De producten die van de moestuin komen, zijn voor eigen gebruik, verkoop aan de weg, landwinkel en restaurants. Sommige perioden in het jaar openen we de pluktuin voor publiek.

Koffie & theecorner

Op werkdagen tussen 9.30 en 16.00 uur serveren we koffie/thee met taart. Ook een kleine lunch is mogelijk in de koffiecorner. Bij mooi weer serveren we buiten op het terras. Op aanvraag verzorgen we koffie en lunch voor grotere groepen.

Vergaderruimte

Op aanvraag is het mogelijk om een ruimte te huren.

Buitendienst

De buitendienst onderhoudt tuinen van verschillende locaties en verenigingen.
Daarnaast bezorgen ze meubelen en klein materiaal.