In woonlocatie De Oude Vest in het centrum van Leiden wonen 14 cliënten met een verstandelijke beperking. De cliënten hebben een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer. De Oude Vest biedt 24 uur per dag zorg. Cliënten krijgen begeleiding in hun eigen appartement. Op de begane grond is een trefpunt. Het trefpunt is geopend voor kopje koffie of thee en er is de mogelijkheid om de avondmaaltijd hier te nuttigen. In het avonduren en in het weekend worden er gezamenlijke activiteiten gehouden zoals sjoelen, borreluurtje. Hierbij is begeleiding aanwezig.

Voor wie?

De cliënten op woonlocatie De Oude Vest hebben een verstandelijke beperking en functioneren van midden tot hoog niveau. De leeftijd varieert van jong tot oud. De cliënten hebben allemaal op hun eigen manier een band met de stad Leiden. Gebruik maken van elkaars sterke punten wordt gestimuleerd door de begeleiding. Gezamenlijk naar de stad gaan of boodschappen doen is hier een voorbeeld van.

De meeste cliënten zijn doordeweeks van huis en werken in een activiteitencentrum in de regio of werken bij de sociale werkvoorziening of met behulp van een jobcoach bij een bedrijf.. Een aantal cliënten zijn met pensioen. Zij bezoeken het thuiszitterproject van de Gemiva-SVG Groep in Leiden. Op dinsdagochtend vindt dit project op de locatie plaats in het Trefpunt.

Begeleiding

Woonlocatie De Oude Vest heeft een begeleidingsteam dat bestaat uit een locatiemanager, een gedragsdeskundige, twee persoonlijk begeleiders, drie begeleiders, twee leerlingen en een aantal flexkrachten. De woonlocatie biedt 24-uurs zorg. De oudere cliënten worden conform het zorgprogramma ouderen begeleidt.

Het gebouw en de omgeving

De appartementen van De Oude Vest zitten in het voormalig Elisabeth Gasthuishof aan de Caeciliastraat midden in het centrum van Leiden (achter winkelstraat de Haarlemmerstraat). Daar worden ook appartementen particulier verhuurd. Op de 2e verdieping wonen studenten via de studentenhuisvesting.

De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer. De cliënten krijgen begeleiding in hun eigen appartement. Voor een maaltijd, een bakje koffie, advies en gezelligheid kunnen de cliënten terecht in het Trefpunt op de begane grond. Ook is er een fraai aangelegde en ruime tuin voor de cliënten.