Atalanta is een kleine logeerlocatie voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. In Atalanta bieden we ze een sfeervolle veilig logeeromgeving. Voor logeren zijn er 6 plaatsen.

De meeste logees komen 1 à 2 weekenden per maand. Sommigen komen op vaste dagen doordeweeks. Dit noemen wij deeltijd wonen. Zij gaan dan overdag naar school, kinderdagcentrum Bloemendaal of dagbesteding. Het logeerhuis is om de week een midweek open.

Voor wie?

Atalanta is er voor kinderen met een verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook bijkomende hulpvragen. Bijvoorbeeld een stoornis in het autismespectrum, ADHD of hechtingsproblematiek.

Begeleiding

De kinderen krijgen ondersteuning van een vast team van begeleiders. Elk kind heeft een persoonlijk begeleider. Als het nodig is, kunnen we een beroep doen op een gedragsdeskundige.

De hulpvraag van het kind bepaalt hoe onze begeleiding eruitziet. We leggen dit vast in een ondersteuningsplan. Het plan is de leidraad voor de ondersteuning. De persoonlijk begeleider maakt dit plan. Dat doen zij waar mogelijk samen met het kind en in samenwerking met ouders er is goed overleg met cliënt, ouders/verwant en medewerker.

In Atalanta gebruiken we verschillende methodieken, zoals oplossingsgericht werken, specifiek opvoeden, video-analyse en bewust affectneutraal werken.
 

Het gebouw en de omgeving

Atalanta is gevestigd in een vleugel van een gebouw waarin meerdere organisaties actief zijn. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum. De tuin wordt gedeeld met de bewoners van de woonlocatie.

Ieder kind heeft een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke huiskamer. De logeerlocatie is op de eerste etage. Er is een lift. De logeerkamers hebben een bepaald thema zoals de voetbalkamer, de bloemenkamer en de sterrenkamer allemaal met sanitair dat is aangepast voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking.