Op het terrein van Boerderij Gouda is een boerderijwinkel die producten van de boerderij verkoopt zoals boerenkaas, melk, karnemelk, eieren, boter en seizoensgebonden groenten en fruit. Ook zijn er cadeauartikelen te koop. Die zijn gemaakt in activiteitencentra van de Gemiva-SVG Groep. We verkopen ook mosterd en sappen, wijnen van Oma’s Recept, cakemixen, honing, jam, enz.

De boerderijwinkel is op de volgende tijden geopend:

Ma 9.00 tot 12.30 uur
Woe 9.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 16.00 uur
Vrij 9.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 16.00 uur
Za 9.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 16.00 uur
 
(dinsdag, donderdag en zondag gesloten)

Duurzaam van de boerderij

In de boerderijwinkel is een uniek assortiment duurzame streekproducten te koop. De boerderijwinkel verkoopt biologische groente en fruit van eigen teelt. Geen transportkosten en een minimale CO2-voetafdruk is het resultaat. De koeien lopen als het weer het toelaat in de wei en worden met de hand gemolken. De melk wordt per bakfiets van het land naar de boerderij getransporteerd. In de boerderijwinkel is verse dagmelk en karnemelk te koop.

Daarnaast verkopen wij vlees, afkomstig van onze eigen koeien en varkens. Ons vee wordt op een verantwoorde manier geslacht door Slachterij Voordouw in Woerden. Vee dat geslacht wordt bij Voordouw komt vóór het weekeinde aan bij het bedrijf. Vervolgens wordt het gerust gesteld in de stallen van de slachterij. Het vee krijgt te eten en op verschillende momenten van de dag gaat de slager een kijkje nemen. Hij praat met het vee, om spanning weg te nemen. De dieren raken zo gewend aan de slager die enkele dagen het dier slacht. “Koeien en varkens zijn enorm territoriaal. Op een nieuwe plek zal het altijd weer zichzelf laten gelden. Daarom binden we het vee ook vast en zetten we kleine groepjes bij elkaar. Na het weekeinde, als we beginnen met de slacht, moeten we de beesten wakker maken, zo rustig zijn ze dan geworden.” Zelfs tijdens de slacht is er geen stress bij de dieren. Per tweetallen (koeien en varkens zijn immers groepsdieren) worden ze het abattoir binnen gebracht. Daar worden de dieren snel gedood met een stroomtang (varkens) of schietmasker (runderen). Over het slachten bij Voordouw is een filmpje te zien bij De Wereld Draait Door. Kijk bij 23 minuten. 

Klik hier voor een folder van de boerderijwinkel.