Op Boerderij In de Krom wonen en werken 9 mensen. Zij hebben een verstandelijke beperking. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Samen met anderen zorgen ze voor alle dieren. Begeleiders helpen hen daarbij.

Voor wie?

Op de kinderboerderij wonen mensen met een matige verstandelijke handicap. Zij vinden het leuk om landelijk te wonen en om op de boerderij te werken. Daarnaast werken er cliënten die in de omgeving wonen.

De cliënten verzorgen de dieren, ze onderhouden de boerderij, werken in de moestuin en helpen mee in de kantine. Die kantine heet De Deel. Daar kunnen bezoekers wat drinken. Cliënten maken daar houtproducten voor de verkoop. 

Begeleiding

De cliënten krijgen begeleiding van een vaste groep begeleiders. Er is de hele dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts blijft één begeleider slapen. 

Daarnaast zijn er vrijwilligers actief. Zij besteden een deel van hun vrije tijd aan het welzijn van de bewoners en de continuïteit van de kinderboerderij. De activiteiten van de vrijwilligers variëren van het ondersteunen van de cliënten bij hun activiteiten tot het uitvoeren van eigen werkzaamheden bij In de Krom. 

Het gebouw en de omgeving

Boerderij In de Krom ligt aan de rand van de bebouwde kom van Moordrecht. Het ligt in een bocht van de Middelweg. Vandaar de naam In de Krom. Eerst stond er een andere boerderij. Die is in 1999 afgebroken. De huidige woon- en kinderboerderij is toen gebouwd. De cliënten hebben in het woongedeelte een eigen zit-slaapkamer. En er is een gezamenlijke huiskamer.

In de Krom bestaat uit:

  • Een kinderboerderij. Daar kunnen kinderen en hun ouders wandelen en spelen.
  • Een kantine. Daar kunnen bezoekers wat drinken.
  • Een moestuin. Daar telen de cliënten groente.

De kinderboerderij is open van dinsdag tot en met zondag, van 12.00 tot 15.00 uur. In verband met het coronavirus is de horeca vooralsnog gesloten.