Catshoven is een woonlocatie op de rand van de Goudse wijken Bloemendaal en Plaswijck. Hier wonen 14 mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking. 8 mensen wonen in het hoofdgebouw, 4 in de appartementen ernaast en 2 cliënten in een eengezinswoning verderop in de wijk.

Voor wie?

In Catshoven wonen volwassenen in de leeftijdscategorie van 35 tot 70+ jaar. Een aantal bewoners heeft behoefte aan groepswonen en/of nabijheid van het begeleidingsteam; zij brengen meer tijd door in de gezamenlijke ruimte. Anderen beschikken over een grotere mate van zelfstandigheid of hebben behoefte aan rust; zij brengen meer tijd door in hun appartement.
De meeste cliënten bezoeken een dagbestedingslocatie van de Gemiva of De Klup. Een enkeling heeft elders werk.

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van een vast team begeleiders. Iedereen heeft een persoonlijk begeleider. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn/haar familie. Het begeleidingsteam wordt, wanneer nodig, bijgestaan door een gedragsdeskundige.
Naast de vaste begeleiders werken er ook leerlingen, stagiaires, flexwerkers en vrijwilligers op de locatie. De leiding is in handen van de locatiemanager.
De begeleiding verzorgt elke avond, samen met bewoners, de warme maaltijd. Er is een huishoudelijk medewerker om, eventueel samen met de cliënt, de appartementen schoon te maken. 
’s Nachts is de slaapwacht van een naburige locatie in geval van nood telefonisch bereikbaar voor de bewoners van Catshoven.

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Catshoven bestaat uit:
• een hoofdgebouw met 8 inpandige éénkamerappartementen;
• 4 zelfstandige appartementen naast het hoofdgebouw;
• 1 eengezinswoning iets verderop in de wijk.

De eenkamerappartementen bestaan uit een woon-slaapkamer met een keukenblok, een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet en een tuintje of balkon. In het hoofdgebouw is ook de centrale ontmoetingsruimte met keuken waar bewoners samen kunnen eten, koffiedrinken, televisie kijken of een spelletje spelen. De appartementen naast het hoofdgebouw hebben een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer met douche, wastafel en toilet, een washok en een tuin of balkon.

216.jpg 219.jpg 225.jpg 227.jpg