Activiteitencentrum De Gouwe is een activitietencentrum van de Gemiva-SVG Groep voor ouderen met een verstandelijke handicap. Het activiteitencentrum is gevestigd in Zorgcentrum De Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Voor wie?

Activiteitencentrum De Gouwe is er voor ouderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij hebben behoefte aan 24-uursbegeleiding. Een deel van hen woont in woonlocatie De Gouwe, dat ook gevestigd is in De Meander. Ook mensen die elders wonen, kunnen gebruik maken van de dagbesteding. 

Openingstijden

Activiteitencentrum De Gouwe is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. 

Activiteiten

We werken vanuit nabijheid en met een vaste structuur in de dagen. We doen veel activiteiten waarbij je je zintuigen moet gebruiken, de zogenaamde sensopatische activiteiten.

Begeleiding

In De Gouwe werkt een team van vaste begeleiders die opgeleid zijn om mensen te begeleiden die een verstandelijke handicap hebben en specifieke aandacht vragen rondom het ouder worden. Bij complexe vragen kan het team een beroep doen op een gedragsdeskundige. Tevens kunnen er leerlingen en/of stagiaires van zorgopleidingen werkzaam zijn. De algemene leiding is in handen van een locatiemanager. 

Het gebouw en de omgeving

Het activiteitencentrum bevindt zich op de begane grond in een vleugel van zorgcentrum Meander, een zorgcentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel. De ruimtes zijn prikkelarm. De cliënten van het activiteitencentrum kunnen deelnemen aan activiteiten van Meander, zoals Club Creatief en zingen.