De Mingel in Waddinxveen is een gespecialiseerde dagbestedingslocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of lichamelijke beperkingen en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op de tweede etage van woonzorgcentrum Souburgh heeft De Mingel eigen ruimtes voor dagbestedingsactiviteiten. De Mingel bestaat uit een activiteitengroep en een serviceteam. We werken samen met Souburgh in het activiteitenaanbod met het verenigingsleven voor ouderen van Souburgh. Zo is er een gevarieerd aanbod mogelijk van creatieve, bewegings- en ontspanningsactiviteiten.

Voor wie?

In De Mingel komen mensen met een beperking. Dat kan een lichamelijke beperking zijn, niet-aangeboren hersenlestel of een verstandelijke beperking. Door hun beperking zijn zij (nog) niet in staat (betaald) werk te verrichten. Dagbesteding is dan een goed alternatief.  

Het aanbod

Het Serviceteam is actief in heel Souburgh. In het Serviceteam werken clienten ter ondersteuning van de medewerkers van zorgcentrum Souburgh. Zij verrichten allerlei hand- en spandiensten. Clienten zijn actief in de spoelkeuken, het restaurant en doen taken bij de dagverzorging voor ouderen.

Samen met de cliënt wordt zoveel mogelijk een programma op maat gemaakt. Combinaties zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld 's morgens werken in het Serviceteam en 's middags meedoen aan het verenigingsleven in Souburgh.

Het gebouw en de omgeving

De dagbestedingslocatie is gehuisvest in Souburgh, een woonzorgcentrum voor ouderen van Zorgpartners in Waddinxveen. In Souburgh wonen ouderen die zorg nodig hebben, er is dagverzorging en een beschermde verpleegafdeling voor ouderen. Ook vindt er vanuit Souburgh dienstverlening aan ouderen in de omgeving plaats.