Activiteitencentrum De Rotonde in Gouda is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, beginnende dementie of een lichamelijke beperking. Zoek je een zinvolle dagbesteding? Wil je andere mensen ontmoeten? Lees dan verder en maak kennis met De Rotonde.

Voor wie? 

De Rotonde is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Je kunt bij ons terecht als je niet-aangeboren hersenletsel (nah) hebt of beginnende dementie. Ook als je een lichamelijke beperking hebt, kunnen wij je ondersteunen. Samen kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden. Daar stemmen we jouw programma en onze ondersteuning op af.

Om gebruik te maken van De Rotonde, heb je een indicatie nodig (Wmo of Wlz). Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling.
 

Begeleiding

Bij alle activiteiten zijn begeleiders die je ondersteunen waar jij dat nodig hebt. Niet meer en niet minder. Je hebt bij De Rotonde ook een persoonlijk begeleider. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je verwanten. Met hem of haar bespreek je regelmatig of de dagbesteding aan je wensen voldoet.
In De Rotonde werken ook veel vrijwilligers. Ze ondersteunen bij activiteiten of helpen mee in de locatie.
 

Het gebouw en de omgeving

De Rotonde heeft een gebouw met een warme en uitnodigende sfeer. Het ligt in de wijk Plaswijck/Bloemendaal in Gouda. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Het heeft een lift, aangepaste toiletten en een rustruimte. Ook is er een tuin en zijn er twee terrassen. De Rotonde heeft een keuken en een huiskamer met bibliotheek.