In woonlocatie Karnemelksloot in Gouda is een wijkleerbedrijf gevestigd. Cliënten van Karnemelksloot en andere wijkbewoners kunnen hier terecht voor laagdrempelige en voordelige ondersteuning.

Voor de ondersteuning zijn tussen de tien en vijftien leerlingen van ID College aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het wijkleerbedrijf is een initiatief van Zorgpartners Midden-Holland, de Gemiva-SVG Groep en ID College.

Het wijkleerbedrijf vergroot het aanbod van maatschappelijke ondersteuning in de wijk. Met hulp van docenten en begeleiders zetten de leerlingen (niveau 1 en 2)  zich in om hulp te bieden die normaal buiten de geïndiceerde zorg valt, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, wandelen, etc. Op die manier doen zij werkervaring op waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. De zorgsector heeft ondersteuning nodig en studenten hebben behoefte aan goede stageplaatsen en kan extra ondersteuning vaak goed gebruiken. Met dit initiatief is er een win-win situatie voor alle partijen.
 
Voor meer informatie over dit initiatief kunnen belangstellenden terecht bij het wijkleerbedrijf via 0182 59 52 80.