Land voor Water is een sfeervolle woonboerderij in Moordrecht. In dit mooi herbouwde huis wonen 13 mensen. Zij hebben een matige verstandelijke beperking. De locatie is onderverdeeld in twee groepen van zes en zeven bewoners. De boerderij staat dicht bij het centrum.

Voor wie?

In Land voor Water wonen (jong)volwassenen met een matige verstandelijke beperking. Sommigen hebben ook autisme of problemen met communiceren. De bewoners krijgen de ondersteuning die zij in hun dagelijks leven nodig hebben. Dit gebeurt individueel en groepsgericht, afhankelijk van de mogelijkheden die de bewoner heeft. Er is veel aandacht voor gezelligheid en sfeer. Overdag gaan alle bewoners naar een activiteitencentrum in de buurt.

Begeleiding

In Land voor Water is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Het team bestaat uit persoonlijk begeleiders, begeleiders, leerling-begeleiders, woningassistenten en stagiaires. De medewerkers hebben veel ervaring met autisme en communicatie. Het team wordt ondersteund door een gedragsdeskundige.

Het gebouw en de omgeving

Land voor Water is een herbouwde boerderij. De grote tuin ligt aan een park. De woning staat op 400 meter van het centrum van Moordrecht. Vlakbij is een bushalte.

In het huis is een centrale hal met aan beide kanten een woongroep. In de ene woongroep wonen zes bewoners, in de andere zeven.
Op de begane grond zijn drie slaapkamers, twee toiletten, een combinatie van een wc en douche, een kantoor en de kamer van de slaapwacht. Op de eerste verdieping zijn tien kamers, twee toiletten en twee badkamers. Deze verdieping is alleen met een trap bereikbaar.

Iedere woongroep heeft een ruime woonkamer en open keuken. Begeleiders koken samen met en voor de bewoners. De inrichting is warm en sfeervol in de stijl van de boerderij. Er is een ruime, mooie tuin met terrasjes.