Als vrijwilliger kun je veel betekenen bij de mediataken van Serviceteam Bleulandweg. De cliënten voeren veel werkzaamheden uit waar begeleiding bij nodig is. Als vrijwilliger met affiniteit met de doelgroep en kennis van de computer kun je deze begeleiding deels op je nemen. Denk aan de volgende taken:

  • Het aanleren van nieuwe vaardigheden met een cliënt.
  • Het ondersteunen van cliënten wanneer zij vragen hebben bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dit kunnen vragen zijn over het gebruik van de software (Microsoft, videobewerking, fotobewerking, beheren van Facebook), maar ook over het beantwoorden van een e-mail aan een ‘klant’.
  • Samen met een cliënt werken aan een opdracht. Soms is het zo dat we erg leuke opdrachten krijgen waar helaas de cliënten nog niet zelfstandig mee aan de slag kunnen. Vaak kunnen cliënten van deze opdrachten wel veel nieuwe vaardigheden leren. Hoe mooi zou het zijn om de opdrachten samen te kunnen doen zodat het wel lukt?
  • Overdragen van kennis en vaardigheden op het gebied van programma’s aan cliënten. Het is hierbij belangrijk dat je de stappen kunt uitleggen op een manier die de cliënt begrijpt en daarmee informatie over kunt dragen aan de cliënt. Belangrijke eigenschappen hierbij zijn geduld, een positieve instelling en flexibel zijn wanneer nodig.