Mensen met een verstandelijke beperking kunnen vaak terecht bij hun eigen huisarts. Soms willen zij advies van een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG). Bijvoorbeeld omdat zij lichamelijke of psychische klachten anders ervaren dan mensen zonder een beperking. Dan kunnen zij terecht bij de AVG-poli van de Gemiva-SVG Groep in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda of de AVG-poli op locatie Swetterhage in Zoeterwoude.

Deze polikliniek is bedoeld voor mensen die speciale zorg nodig hebben van een Arts Verstandelijk Gehandicapten. Deze arts heeft ervaring in het omgaan van mensen met een verstandelijke beperking. Ook heeft hij specifieke kennis over soms ingewikkelde problemen.

Mensen kunnen terecht bij onze polikliniek voor lichamelijk onderzoek en advies. De arts adviseert aan huisartsen. Als het nodig is, verwijst hij door naar medisch specialisten en paramedici. Bijvoorbeeld een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist of diëtist.
 
De polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking is voor:  
  • Mensen met een verstandelijke beperking bij wie de behandeling door de kinderarts is beëindigd, omdat zij achttien jaar zijn geworden ;
  • Iedereen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking;
  • Ouders, familie, begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking;
  • Huisartsen en medisch specialisten met vragen over patiënten met een verstandelijke beperking.

Wie kunnen gebruik maken van de AVG poli?

De AVG-poli is bedoeld voor cliënten met een WLZ-indicatie. Cliënten van Gemiva-SVG in regio Gouda die gebruik maken van Verblijf zonder behandeling (VZB) en/of een WLZ indicatie hebben kunnen zich aanmelden voor een afspraak bij het Groene Hart Ziekenhuis. Cliënten van Gemiva-SVG en regio Leiden die gebruik maken van Verblijf zonder behandeling (VZB) en/of een WLZ indicatie hebben kunnen zich aanmelden bij de polikliniek op locatie Swetterhage in Zoeterwoude. Om gebruik te maken van de AVG-Poli heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts.

De volgende Artsen Verstandelijk Gehandicapten zijn aanwezig op de verschillende locaties:
AVG poli Gouda:              Arthur de Jong
 
AVG poli Zoeterwoude:    Arthur de Jong
                                         Marijke Lohbeck

Afspraak maken?

Via de webpagina "Afspraak maken" vind je meer informatie over het maken van een afspraak met de AVG-Poli. Vergeet niet om eerst een verwijsbrief van de huisarts te regelen.