Heb je hersenletsel gekregen door een beroerte, ongeluk, hartstilstand of ziekte en wil je de draad weer oppakken? Dan kan Hersenz misschien iets voor je betekenen.

Als je na ziekenhuisopname of revalidatie weer thuis bent, dan begint het pas. Je moet ermee om zien te gaan dat je leven opeens is veranderd. Je lichaam en hoofd kunnen niet meer hetzelfde als vroeger: je bent sneller vermoeid, overprikkeld, impulsief, vergeet veel, bent het overzicht kwijt of kan niet kiezen.

Wat is Hersenz? 

De behandeling van Hersenz is speciaal ontwikkeld voor mensen met hersenletsel en is gericht op de gebieden waarop zij vaak problemen ervaren. De bouwstenen van Hersenz passen bij deze gebieden. Met deze bouwstenen stellen we een traject samen dat bij je past en waarin je werkt aan persoonlijke doelen, samen met de professionele behandelaars.

Bouwstenen

Het behandelprogramma bestaat uit zes bouwstenen:

  • Denken en doen
  • Emoties en gedrag
  • Energie
  • Beweging
  • Communicatie
  • Thuis
In onze folder Verder met hersenletsel vind je meer informatie over deze bouwstenen.

Programma op maat

Tijdens een intake bespreken we waar je behoefte aan hebt en aan welke persoonlijke doelen je wilt werken. De behandeling wordt aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij je thuis.

Voor wie?

Hersenz is voor mensen met hersenletsel van achttien jaar en ouder die niet
meer in aanmerking komen voor revalidatie en die

  • beter willen leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel;
  • gemotiveerd zijn om zelf actief te werken aan verbetering;
  • voldoende in staat zijn voor zelfreflectie, concentratie en communicatie om de behandeling te kunnen volgen.

Ook voor naasten

Hersenz is er ook voor partners, kinderen of andere naasten. Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner en/of kinderen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met een partner of ouder die door het hersenletsel minder kan. Hersenz betrekt daarom ook de naasten bij de behandeling. Er is altijd een behandelaar die ook thuis komt en gesprekken kan voeren met het hele gezin.

Ervaren specialisten

De behandelingen van Hersenz worden geboden door ervaren specialisten. Onze fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Elk team heeft een hoofdbehandelaar, dat is altijd een GZ- of neuropsycholoog.

Behandeling in de regio

Gemiva-SVG Groep biedt de behandeling aan mensen die wonen in de regio’s rondom Dordrecht, Gouda en Leiden. Hersenz wordt aangeboden in tientallen plaatsen in Nederland door dertien zorgorganisaties.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten? Via onderstaande links vind je ons informatiemateriaal. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op via hersenz@gemiva-svg.nl of bel 088 205 24 00.