Serviceteam Irishof is onderdeel van Werklink. De cliënten van het serviceteam zijn actief in zorgcentrum Irishof in Gouda. Zij verrichten ondersteunende werkzaamheden door het gehele gebouw en/of werken in de bakplaats waar ze bakproducten maken voor de verkoop.

Voor wie?

De cliënten van Serviceteam Irishof zijn (jong)volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die graag dienstverlenende werkzaamheden voor de bewoners van het zorgcentrum verrichten. Zij beheersen hiervoor de vaardigheden of willen die graag aanleren. Het is belangrijk om affiniteit met de oudere bewoners te hebben. En de cliënten moeten in hun gedrag goed rekening kunnen houden met de visuele beperkingen van de bewoners van Irishof. Cliënten die (aspecten van) het bakkersvak willen leren, kunnen in de bakplaats van Irishof terecht.

Begeleiding

De cliënten van Serviceteam Irishof werken zelfstandig of samen met één of meerdere medewerkers van Irishof. Zij krijgen ondersteuning van een vaste begeleider van de Gemiva-SVG Groep. Deze is niet altijd zichtbaar aanwezig voor de cliënten omdat hij/zij elders in het gebouw diverse cliënten begeleidt. In de bakplaats is bijna altijd begeleiding aanwezig.

Het gebouw en de omgeving

Het gebouw heeft verschillende verdiepingen en is aangepast op ouderen die slechtziend zijn. Irishof ligt nabij een winkelcentrum en station Gouda Goverwelle is op loopafstand.

Folders