Westeinde is een woonlocatie. Hier wonen 28 volwassenen met een verstandelijke beperking. De locatie is in de buurt van de Weteringstraat in Moordrecht. Het gebouw heeft 4 verdiepingen. Locatie Westeinde is te bereiken via telefoonnummer 0182 30 83 30.

Voor wie?

Op locatie Westeinde wonen 28 volwassenen. Zij hebben een verstandelijke beperking. De groep is heel verschillend. Er zijn oude en jonge cliënten. En er zijn zelfstandige cliënten en cliënten die wat meer hulp nodig hebben.

Begeleiding

In Westeinde werken vaste begeleiders. Zij werken meestal ’s avonds en in het weekend. Dan zijn de bewoners thuis. Overdag is er altijd minimaal één begeleider. Die is er voor de bewoners die vrij of ziek zijn. Er is een medewerker die voor het eten zorgt. De schoonmaak wordt door een bedrijf gedaan. De dagelijkse leiding is in handen van de locatiemanager. Op de begane grond en de 1e verdieping is een kantoor. Die is voor begeleiders en de locatiemanager. Eén begeleider blijft ’s nachts slapen. Dat kan in de slaapkamer naast het kantoor op de begane grond.

Het gebouw en de omgeving

Op de begane grond is plaats voor 7 bewoners. De meesten hebben behoefte aan groepswonen. 2 van deze plaatsen zijn voor kamertraining. Jongeren voor wie de stap naar een appartement nog te groot is, kunnen hier op tijdelijke basis wonen. Zij krijgen training in het zelfstandig wonen in een kleine groep met begeleiding dichtbij. Van hieruit stromen zij door naar een andere woonplek.  

Op de 3 verdiepingen erboven zijn 21 appartementen. Die zijn voor cliënten die individueel wonen. Ook voor hen is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De ene cliënt kan redelijk zelfstandig wonen. Een andere cliënt heeft een aantal keer per dag of week hulp nodig. Op de 1e en 3e verdieping is een trefpunt. Daar kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, samen eten, koffie drinken en een spelletje doen. Op één etage wonen jongvolwassen cliënten. De andere twee etages zijn voor volwassenen en ouderen.