Woonlocatie Brouwersdijk is een woonlocatie aan de Brouwersdijk in Dordrecht. Hier wonen mensen met een beperking.

Voor wie?

In woonlocatie Brouwersdijk wonen 20 mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben door hun beperking behoefte aan 24-uurszorg.

Begeleiding

In de woonlocatie kunnen bewoners 24 uur per dag begeleiders om hulp vragen. Naast de vaste begeleiders kunnen er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers in de woonlocatie werken.

Het gebouw en de omgeving

De woonlocatie zit in een appartementencomplex. Op de 1e en 2e verdieping zijn in totaal 20 appartementen (van 70 m2) en een ontmoetingsruimte. Ieder appartement heeft een eigen voordeur, een woonkamer, een slaapkamer, een halfopen keuken met ingebouwde apparatuur en een badkamer met douche en toilet. Alle appartementen hebben een balkon aan de woonkamer. Op iedere etage is een ontmoetingsruimte waar o.a. de gelegenheid is om elkaar te ontmoeten en met elkaar de gezamenlijke maaltijden te gebruiken uit de centrale keuken. In het gebouw zijn twee liften. De appartementen zijn aangepast voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Op de 3e verdieping van het gebouw zijn een paar huurappartementen van woningcorporatie Trivire. Op de begane grond zijn twee hoofdingangen, bergingen en parkeerplaatsen voor bewoners, medewerkers en bezoekers. In de directe omgeving zijn winkels en een bushalte.