Bij Variant De Groenderij in Papendrecht werken cliënten zowel binnen als buiten met groenactiviteiten.

Voor wie?

Bij Variant De Groenderij werken mensen met een beperking zowel binnen als buiten bij allerlei groenactiviteiten. 

Daarnaast is De Groenderij één van de locaties van het Leer/werkbedrijf (LWB) van de Gemiva-SVG Groep. Van hieruit werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagdelen in De Groenderij waar zij ondersteunende werkzaamheden doen.

De Kwekerij

Cliënten van de kwekerij verrichten binnen- en buitenactiviteiten zoals planten telen en de tuin onderhouden. Zij kunnen kiezen uit verschillende werkzaamheden. Dit hangt af van de seizoenen en van wat de cliënt kan. Denk bijvoorbeeld aan tuinonderhoud en het zaaien, verspenen en stekken van eenjarig perkgoed en geraniums.

Houtwerkplaats

De houtwerkplaats maakt onder andere plantenbakken en vogelvoedselproducten van geïmpregneerd hout. De producten worden verkocht in cadeauwinkel Gemivaria in Dordrecht, in sociale winkel Fideel, bij De Groenderij zelf en op markten. Een andere activiteit is het zagen van boomstammen tot houtblokken voor de open haard. Dit wordt verkocht aan klanten en op verzoek met de eigen pickupbus bij hen thuisbezorgd.

In de wijk

Daar waar mogelijk werken cliënten van Variant De Groenderij in de samenleving door bijvoorbeeld zwerfafval in de wijk op te ruimen (het zogenaamde zappen). Ook onderhouden cliënten van Variant De Groenderij tuinen van instellingen en kweken zij groenten voor de Voedselbank in Papendrecht.

De cliënten krijgen bij hun werkzaamheden ondersteuning van een team begeleiders. Als het nodig is, kunnen zij ook een gedragsdeskundige om hulp vragen. Bij Variant De Groenderij kunnen ook leerlingen en stagiaires werken. En er werken vrijwilligers.

Uitzendbureau Xtra

Naast het vaste activiteitenaanbod op deze locatie, kunnen cliënten ook deelnemen aan activiteiten van ons eigen regionale uitzendbureau ‘Xtra’.

Bij Xtra worden er tijdelijke en structurele activiteiten aangeboden, waar cliënten zich per activiteit kunnen aanmelden. Bij al deze activiteiten staat de verbinding met de samenleving centraal.