De Kleine Oase is een kinderdagcentrum van de Gemiva-SVG Groep in Zwijndrecht en is onderdeel van kinderdienstencentrum Drechtsteden.

Voor wie?

In kinderdagcentrum De Kleine Oase komen kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige beperking. Afhankelijk van hun ontwikkelingen blijven ze in De Kleine Oase, stromen ze door naar kinderdagcentrum Ons Blije Honck of Kiem of worden voorbereid op de overstap naar (speciaal) onderwijs. De Kleine Oase is onderdeel van kinderdienstencentrum Drechtsteden.

Begeleiding

Per groep werken meerdere begeleiders. Eén van de begeleiders is persoonlijk begeleider (pb-er). De pb-er onderhoudt het contact met de ouders en stelt met hen een ondersteuningsplan op. Daarin staan de doelen waaraan gewerkt wordt.
Wij hechten veel belang aan een goede samenwerking met ouders. Lees hierover Het verhaal van Nova, Alja en Rina: over levend verlies begrijpen en samenwerking in de driehoek.
De medewerkers van De Kleine Oase hebben een agogische opleiding op mbo- of hbo-niveau gevolgd. Als het nodig is, krijgen zij ondersteuning van de afdeling Behandeling & Ondersteuning van de Gemiva-SVG Groep. De locatiemanager heeft de leiding. Voor algemene zaken is er een huishoudelijk- en een administratief medewerker. Bij verschillende activiteiten helpen vrijwilligers mee.

Vrijetijdsbesteding

In en vanuit de kinderdagcentra vinden er vrijetijdsactiviteiten plaats voor kinderen. Deze zijn mede bedoeld om het gezin te ontlasten. Zo is er onder andere zaterdagopvang, vakantiedagopvang (in Dordrecht) en naschoolse opvang.

Het gebouw en de omgeving

De Kleine Oase ligt in het hart van Zwijndrecht, vlakbij winkelcentrum Walburg. In het gebouw zijn 4 groepsruimtes, een zwembad, een bewegingsruimte, een snoezelkamer en verschillende therapieruimtes. Alle ruimtes liggen rondom een centrale hal en een besloten patio/binnenspeeltuin. Bij iedere groep is een klein speeltuintje met gras en speeltoestellen.

De Kleine Oase is bijna het hele jaar open van maandag t/m vrijdag van 08.45 tot 15.15 uur. Ieder jaar is er een beperkt aantal sluitingsdagen rond de feestdagen. Per kind wordt afgesproken hoeveel dagen per week het kind het kinderdagcentrum bezoekt. Dit is onder andere afhankelijk van de indicatie/beschikking.