Het activiteitenaanbod bij Doelbewust is heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld meedraaien in het serviceteam of bij de bakgroep. Hieronder lees je alles over de activiteiten die wij aanbieden.

Het kookpunt

Bij het kookpunt zijn gemiddeld 8 cliënten per dag actief met bereiden van maaltijden voor o.a. de sportvereniging, een nabije woonlocatie en overige klanten. Naast het bereiden van maaltijden worden er ook bakproducten gemaakt zoals appeltaart, brownies, blondies en boterkoek. Er wordt individueel bekeken welke handelingen de cliënt uit kan voeren. Er zijn cliënten die geheel zelfstandig een product maken. Op aanvraag worden er cateringklussen verzorgd en is er de mogelijkheid om te ondersteunen in de keuken van de sportvereniging.

De servicegroep

In de servicegroep staat participeren in de samenleving voorop. Hier werken gemiddeld 10 à 15 cliënten. De cliënten doen vooral dienstverlenende werkzaamheden in- en rondom de locatie. Daarnaast gaan zij dagelijks op pad om op een actieve manier deel te nemen aan de maatschappij. De servicegroep verricht binnen en buiten schoonmaakwerkzaamheden voor de korfbalvereniging. Daarnaast draagt de servicegroep bij aan een beter milieu door afval te prikken in de wijk. Verder worden er bestellingen gereden naar verschillende locaties van de Gemiva-SVG Groep binnen de regio. Sport en beweging is opgenomen in het activiteitenprogramma.

Het JVH puzzelproject “Het ontbrekende stukje”

De Jan van Haasteren puzzelgroep biedt een unieke service aan: mensen die een puzzelstukje missen, kunnen zich bij hen melden. De cliënten gaan vervolgens aan de slag om dat ene puzzelstukje op te sporen. Er komt meer bij kijken dan alleen puzzelen, de groep biedt leuk en gevarieerd werk. De aanvragen moeten worden verwerkt, puzzelstukjes moeten worden opgezocht en verzonden. Zo heeft iedereen een eigen taak binnen het project. Er wordt hierbij samengewerkt met veel andere locaties binnen en buiten Gemiva.
De groep gaat ter afwisseling en netwerken ook soms naar een puzzelbeurs of ander uitje dat in het teken staat van puzzelen zoals het NK puzzelen.