Dagbestedingslocatie Doelbewust in Dordrecht is een locatie waarbij participeren in de maatschappij centraal staat. De locatie is gevestigd in de sporthal van korfbalvereniging Deetos Snel.

Aan de voorzijde van het pand zijn twee ruimtes waar cliënten met een verstandelijke beperking dagbesteding aangeboden krijgen. Een deel van de cliënten ondersteunt de sporthal met activiteiten zoals schoonmaakwerkzaamheden in- en om het pand en het bereiden van maaltijden voor de sporters. Voor elke cliënt wordt er een individueel programma opgesteld dat zoveel mogelijk aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften. Er wordt gezocht naar de mogelijkheden van de cliënt waardoor de cliënt zich verder kan blijven ontwikkelen.  

Voor wie?

Per dag komen er gemiddeld 25 (jong)volwassen cliënten met een verstandelijke beperking naar het activiteitencentrum. Er heerst een prettige sfeer. Er zijn ook werkplekken waar het wat rustiger is. Een aantal cliënten zijn doof of slechthorend. Er wordt gewerkt met gebarentaal en pictogrammen ter ondersteuning van de communicatie.

Begeleiding

Het begeleidend team bestaat uit ongeveer 6 medewerkers. Dat zijn persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Een groot deel werkt al langere tijd bij Gemiva en heeft veel ervaring binnen de dagbesteding. Daarnaast ondersteunen stagiaires en vrijwilligers het team.

Het gebouw en de omgeving

Doelbewust bevindt zich in Dordrecht in de wijk Crabbehof. De locatie dankt zijn naam aan de plek waar het gevestigd is, in de sporthal van korfbalvereniging Deetos Snel. Het gebouw is modern en beslaat 2 lagen. Doelbewust heeft 2 activiteitenruimtes tot zijn beschikking en kan tevens gebruik maken van de sportfaciliteiten van Deetos Snel zoals de grote sporthal en de buitenvelden. Verder kan men elkaar onmoeten in de grote centrale kantine tijdens de pauzes en lunch.