Bij Hofstede kunnen cliënten allerlei soorten activiteiten doen. Van creatieve activiteiten tot huishoudelijke activiteiten en wandelen.

De activiteiten in Hofstede zijn zoveel mogelijk afgestemd op de individuele cliënt. Vanwege hun beperkingen gaat het vaak om belevingsgerichte activiteiten. Cliënten kunnen creatieve activiteiten doen. Zoals het maken van producten. Meedoen met de huishoudelijke activiteiten vormen een vast onderdeel van het activiteitenaanbod. Zo kunnen cliënten helpen bij het koken van de warme maaltijd voor de bewoners van Schouwenhof, bij de was, bij het tafel dekken en bij het opruimem.

Omdat de meeste bewoners zowel wonen als dagbesteding hebben in het gebouw is het belangrijk dat zij ook in een andere omgeving komen. Daarom gaan ze regelmatig naar buiten. Bijvoorbeeld om te wandelen of om boodschappen te doen voor Schouwenhof. Hiervoor is een wandelplan opgesteld. En er is een speciale rolstoelfiets. Daarnaast kunnen de cliënten bewegingsactiviteiten in het gebouw doen.