De Gemiva-SVG Groep heeft veel te bieden op het gebied van zorg voor kinderen met een anders lopende ontwikkeling of een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. Van hulp thuis (ambulante dienstverlening) en dagbesteding tot vakantiedagopvang. Van buitenschoolse opvang tot logeren. Samen met ouders en verzorgers gaan wij op zoek naar de ondersteuning die het beste bij het kind en de situatie thuis past. Hiervoor is het Kinderdienstencentrum in het leven geroepen.

Het Kinderdienstencentrum heeft als uitgangspunt dat ouders hun vragen stellen over hun kind. En dat de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep vervolgens samen met de ouders onderzoeken hoe het antwoord gevonden kan worden op hun vragen. Daarbij kijken wij eerst naar de eigen kracht in het gezin. Soms is hierbij tijdelijk specialistische ondersteuning nodig. Die bieden wij dan. Wij streven ernaar dat het kind zoveel mogelijk mee kan doen met de reguliere mogelijkheden voor kinderen. Zoals naar de peuterspeelzaal of naar het kinderdagverblijf gaan. Als het nodig is, kunnen ze daarbij specialistische hulp krijgen. Zijn er opvoedings- en/of verzorgingsvragen thuis, dan komen wij in het gezin om dat te ondersteunen. Ons streven is dat het gezin dankzij de ondersteuning het op den duur zelf kan. Als het nodig is, kunnen de kinderen terecht in onze kinderdagcentra of ons logeerhuis. Waar nodig werken we samen met andere organisaties zoals de jeugdteams Zuid-Holland zuid.

Onder Kinderdienstencentrum Drechtsteden vallen de volgende locaties en diensten:      

Met daarbij enkele specialistische diensten zoals:

Vrijetijdsbesteding

In en vanuit de kinderdagcentra vinden er vrijetijdsactiviteiten plaats voor kinderen. Deze zijn mede bedoeld om het gezin te ontlasten. Zo is er onder andere zaterdagopvang, vakantiedagopvang (in Dordrecht) en naschoolse opvang in het kinderdagcentrum.

Lees meer over:
Zaterdagopvang
Vakantiedagopvang
Naschoolse opvang Dordrecht

De begeleiders in de kinderdagcentra en van de Ambulante Dienst en diverse ouders komen op internet vaak waardevolle informatie tegen, die ze graag delen met andere ouders. Eén van de begeleiders heeft de informatie verzameld in een informatieboekje. Bekijk het eens. Aanvulllingen en wijzigingen kunnen doorgegeven worden aan communicatie@gemiva-svg.nl.  
 

Bekijk ook het filmpje over de werkwijze van de jeugdteams Zuid-Holland zuid.