Activiteitencentrum Overweg kentt een gevarieerd aanbod van activiteiten in groepsverband.

Samen met de cliënt kijken we naar een passend aanbod wat aansluit op zijn of haar wensen, hulpvraag en mogelijkheden.
Dit is een overzicht van activiteiten die activiteitencentrum Overweg aanbiedt.
 • Computer: kennis maken met de computer, (weer) leren mailen, surfen, gamen.
 • Gespreksgroepen: Met elkaar praten over de actualiteit of het omgaan met een beperking zoals afasie.
 • Handvaardigheid: zware handvaardigheid zoals houtbewerking en lichte handvaardigheid zoals sieraden maken en tal van andere lichte creatieve technieken
 • Keramiek: kennis maken met klei en glazuur. Er is ruimte om eigen producten te maken of voor de winkel. Met klei kun je alle kanten op, van handvormen tot inleggen in gipsvormen. Cliënten kunnen alleen met klei werken of zich vooral bezig houden met glazuren. De klei wordt gebakken tot keramiek in ons eigen atelier.
 • Ontspanning: Onder deskundige begeleiding is er aandacht voor ontspanningsoefeningen en,- adviezen.
 • Beweging: Overweg beschikt over een bewegingsruimte met verschillende toestellen. Hier kan onder begeleiding worden gesport en gefitnest. Overweg heeft passende sportactiviteiten ontwikkeld waaraan cliënten met of zonder rolstoel aan mee kunnen doen. Ook wordt er sport en spel aangeboden.
 • Fietsen: Overweg heeft verschillende fietsen, waaronder een side-by-side fiets. Op deze fiets kan de cliënt actief mee fietsen. Maar hij/zij kan het ook overlaten aan de bestuurder. Bij tegenwind of het nemen van een heuvel, kan worden overgeschakeld naar de hulpmotor. Voor het fietsen is Overweg afhankelijk van de beschikbaarheid onze vrijwilligers.
 • Wandelen: In groepsverband of individueel met onze wandelvrijwilliger
 • Muziek luisteren en maken
 • Koken en bakken: Overweg beschikt over een professionele keuken en bakkerij waar maaltijden en bakproducten worden gemaakt voor de verkoop zoals muffintaarten en koekjes.
 • Tuinieren: Overweg beschikt over een grote tuin waar naar hartenlust in gewerkt kan worden zoals in de moestuintjes. Er kan worden ontspannen op een van de vele zitjes en er is een visvijver met steiger aanwezig.
 • Koffieochtend: Op vrijdagochtend is er een koffieochtend voor cliënten met vrije inloop voor mensen van buiten.
 • De fontein: De Fontein is een vaste cliëntgroep met een overwegend belevingsgericht karakter. De cliënten die op de groep komen hebben behoefte aan een vaste, voorspelbare structuur en weinig prikkels. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma waarbinnen de dag uit een ochtend en middagactiviteit bestaat, afgewisseld door pauzemomenten.  Iedere cliënt heeft een eigen vaste werkplek op de groep. Het activiteitenaanbod op de Fontein is divers en wordt per cliënt bepaald aan de hand van hun interesse en kunnen. De cliënten werken op hun tempo individueel aan een eigen project.  Daarnaast worden er, passend binnen het programma en de bezetting, ook groepsactiviteiten georganiseerd. Er wordt met thema’s gewerkt op de Fontein wat de begeleiders en cliënten een kader biedt.  Er kunnen producten worden gemaakt in opdracht, zoals voor de winkel Hebbez & Co of evenementen binnen het activiteitencentrum.  Gekeken wordt wat voor de cliënt en diens werktempo haalbaar is.
Overweg werkt samen met Hersenz: het behandelprogramma voor mensen met niet aan geboren hersenletsel (NAH) gericht op het hervinden van kwaliteit van leven met hun beperkingen.
Sinds 2019 maken zij met veel plezier gebruik van een aantal ruimten op AC Overweg zoals de sportruimte, een gespreksruimte en een vast Hersenz-kantoor.