Vrijwilligerswerk op Overweg loont. Voor mensen met een beperking, maar ook voor jou. Het vrijwilligerswerk geeft voldoening doordat je iets voor een ander kunt betekenen. Cliënten krijgen meer aandacht en kunnen dingen verwezenlijken die zonder jouw hulp niet mogelijk waren.

Als vrijwilliger op Overweg werk je met en voor cliënten die naast de begeleiding door het vaste team wat extra aandacht of hand- en spandiensten nodig hebben. Er zijn verschillende taken waar je op ingezet kan worden afhankelijk van je voorkeur en talenten. Creativiteit is bijvoorbeeld welkom op de activiteit handvaardigheid, met digitale handigheid kun je mensen helpen bij het werken met computers. Ben je graag buiten, dan zijn er cliënten die erg graag met je mee willen; fietsen op de ‘side-by-side-fiets’ of een wandelingetje door de wijk.

Verder kun je als vrijwilliger rekenen op:

  • goede begeleiding;
  • WA-verzekering tijdens de activiteiten;
  • een duidelijke samenwerkingsovereenkomst;
  • reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
  • vrijwilligers hebben de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen binnen Gemiva;
  • werken in een gezellig team.

Er werken ongeveer 15 vrijwilligers bij Overweg. Sommige vrijwilligers zetten zich een ochtend of middag in de week vrijwillig in, maar er zijn ook mensen die vaker ons team komen versterken.

Voel je affiniteit met de doelgroep? En ben je enthousiast en geduldig? Oftewel; ben je geïnteresseerd om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen? Neem dan contact met ons op! We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer 078 617 43 00. Vraag dan naar de vrijwilligerscoördinator Hanny van den Elsen. Je kunt ook een e-mail sturen naar hanny.van.den.elsen@gemiva-svg.nl of even binnen lopen om je aan te melden.