Op het bedrijventerrein van industrieterrein De Geer in Zwijndrecht zit Pak-Inn. Hier werken elke dag mensen die in onze samenleving zonder begeleiding (nog) niet zelfstandig kunnen werken.

Voor wie?

In Pak-Inn werken mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Ook voor mensen die om een andere reden (nog) niet kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces is het mogelijk om bij Pak-Inn te werken. Dit kan als alternatief voor betaald werk of om een werkritme op te bouwen.  Pak-Inn heeft mogelijkheden voor mensen die zich hebben gemeld bij het leer/werkbedrijf en werkervaring willen opdoen.

Begeleiding

De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een team van begeleiders. Soms werken er ook leerlingen en stagiaires. Bij Pak-Inn is ook plaats voor vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om de cliënten te begeleiden bij hun werk. 

Het gebouw en de omgeving

Pak-Inn zit in een bedrijvenpand op het industrieterrein. Het is 15 minuten lopen naar een bushalte. In het gebouw zijn verschillende werkruimtes. Daardoor kan er in kleine groepjes gewerkt worden.

Werkzaamheden

Cliënten van Pak-Inn doen verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld inpakken, uitpakken, monteren en demonteren, mailingen versturen en dossiers vernietigen. Dit doen zij voor bedrijven, instellingen en particulieren. Pak-Inn heeft een groot magazijn dat de cliënten zelf onderhouden. Ondernemers die graag maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn, kunnen bij Pak-Inn terecht. Door werk uit te besteden aan Pak-Inn geven zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om mee te doen in de samenleving.

De kosten

Mensen die gebruik willen maken van de maatwerkmogelijkheden van Calypso hebben hiervoor een Wlz-indicatie nodig of een beschikking van de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de Sociale Dienst Drechtsteden (www.socialedienstdrechtsteden.nl) of het bespreken met het Wmo-loket of het sociale team van de gemeente. Zij kunnen ook contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 205 24 00 of mail naar zorgbemiddeling@gemiva-svg.nl.

DSC_0013.jpg DSC_0045.jpg DSC_0161.jpg DSC_0222.jpg DSC_0318.jpg