Activiteitencentrum Spoorzicht in Dordrecht (i.v.m. nieuwbouw tijdelijk gehuisvest in Zwijndrecht) biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking. De cliënten krijgen dagbesteding aangeboden in 5 verschillende groepen. Iedere cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen binnen een groep die het beste aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften.

Voor wie?

Per dag komen er gemiddeld 35 tot 40 cliënten met verschillende niveaus naar het activiteitencentrum. Zij zijn tussen de 16 en 67 jaar. De cliënten hebben veel contact met elkaar en er heerst een prettige sfeer. Er zijn ook werkplekken waar het wat rustiger is. Een paar cliënten zijn doof of slechthorend. Er wordt gewerkt met gebarentaal en pictogrammen ter ondersteuning van de communicatie.

Begeleiding

Het begeleidend team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Dat zijn persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Een groot deel werkt al lang bij de Gemiva-SVG Groep en heeft veel ervaring binnen de dagbesteding. Daarnaast zijn er vrijwilligers en stagiaires die het team ondersteunen.

Het gebouw en de omgeving

Activiteitencentrum Spoorzicht is tijdelijk gehuisvest in Zwijndrecht. Op de oorspronkelijke locatie, in de wijk Reeland in Dordrecht, wordt een nieuw pand gebouwd. De planning is om de bouw in de zomer van 2022 af te ronden. Dan volgt een periode van oplevering en het verder inrichten van het gebouw, om daarna weer van start te kunnen met de activiteiten op deze locatie.
afbeelding-nieuwbouw.png
Op afbeelding: de nieuwe locatie in Dordrecht