Activiteitencentrum Spoorzicht in Dordrecht biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking. De cliënten krijgen dagbesteding aangeboden in 7 verschillende groepen. Iedere cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen binnen een groep die het beste aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften.

Voor wie?

Per dag komen er gemiddeld 70 cliënten met verschillende niveaus naar het activiteitencentrum. Zij zijn tussen de 16 en 67 jaar. De cliënten hebben veel contact met elkaar en er heerst een prettige sfeer. Er zijn ook werkplekken waar het wat rustiger is. Een paar cliënten zijn doof of slechthorend. Er wordt gewerkt met gebarentaal en pictogrammen ter ondersteuning van de communicatie.

Begeleiding

Het begeleidend team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Dat zijn persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Een groot deel werkt al lang bij de Gemiva-SVG Groep en heeft veel ervaring binnen de dagbesteding. Daarnaast zijn er vrijwilligers en stagiaires die het team ondersteunen.

Het gebouw en de omgeving

Activiteitencentrum Spoorzicht staat in Dordrecht in de wijk Reeland. De locatie dankt zijn naam aan haar locatie, dichtbij het spoor. Het gebouw is meer dan 40 jaar oud en bestaat uit één laag. Spoorzicht heeft een grote tuin, een gymzaal en een grote centrale ruimte waar men bij elkaar komt tijdens de pauze en de lunch.