Variant Albert Schweitzerstraat is een werk-, leer- en activiteitencentrum in Papendrecht.

Variant Albert Schweitzerstraat omvat De Groenderij met een houtwerkplaats, sociale winkel Fideel, Textielatelier Van Katoen, Perspectief, kaarsenmakerij In Vorm en het Service & Catering team.

Daarnaast is Variant één van de locaties van het Leer/werkbedrijf (LWB) van de Gemiva-SVG Groep in de Drechtsteden. Van hieruit werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagdelen op verschillende werkplekken. Daar verrichten zij ondersteunende werkzaamheden.

Sociale wijkwinkel Fideel

Bij Fideel kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, een praatje en voor:

  • In– en verkoop van tweedehands kinderkleding: Geef kinderkleding een tweede leven.
  • Ruilboekenkast: Zet een boek van jezelf in de kast en neem gratis een ander boek mee naar huis
  • Verkoop producten: Koop leuke voordelige outletcadeautjes uit onze cadeauwinkel Gemivaria en producten uit de ateliers van de Gemiva-SVG Groep.
  • Vraag– en aanbodbord: Ruil gratis je gebruikte spullen of bied je diensten aan.
  • Inzamelpunt gebruikte cartridges, mobiele telefoons en plastic flessendoppen: Verzamel ze en lever ze bij Fideel in. Wij zorgen voor recycling en de opbrengst gaat naar Stichting Aap, stichting Opkikker en stichting Hulphond.
  • Spaarpot Voedselbank: Geef gul zodat met het geld plantjes en zaden kunnen worden aangeschaft waarmee De Groenderij groente teelt voor klanten van de Voedselbank in Papendrecht.
  • De Gunkast: Je kent ze wel: goedbedoelde cadeautjes die je hebt gekregen maar niet gaat gebruiken. Ze zijn welkom in de Gunkast. Wij verkopen ze daar. De opbrengst gaat naar activiteiten voor de wijk
  • Koffiepunten DE: Heb je ze nog in de la liggen? Wij sparen ze voor een nieuw servies in de wijkwinkel.

Uitzendbureau Xtra

Naast het vaste activiteitenaanbod op deze locatie, kunnen cliënten ook deelnemen aan activiteiten van ons eigen regionale uitzendbureau ‘Xtra’.

Bij Xtra worden er tijdelijke en structurele activiteiten aangeboden, waarvoor cliënten zich per activiteit kunnen aanmelden. Bij al deze activiteiten staat de verbinding met de samenleving centraal.

Vergaderen bij Variant Albert Schweitzerstraat

Onze vergaderruimte 'Op Kleur' is 8 bij 5 meter groot. Er is plaats voor 10 mensen. Wij kunnen koffie, thee en apparatauur voor u verzorgen.
Reserveren kan door middel van onderstaand formulier. Je ontvangt dan een bevestiging of de reservering door kan gaan.
       

Recaptcha: