Bij activiteitencentrum Cygnus is het mogelijk deel te nemen aan verschillende activiteiten.

  • Creatieve activiteiten: schilderen, tekenen, mozaïek, keramiek en textiel
  • Educatieve computeractiviteiten: Braintrainer en en hoe je een smartphone/tablet bedient
  • Recreatieve computeractiviteiten: Facebook, YouTube, Netflix of online spelletjes
  • Fitness: onder begeleiding sporten, yoga en zwemmen in een groep
  • Recreatieve activiteiten: bingo, kaarten, wandelen, bordspellen, muziek, koken etc.

Naast het vaste aanbod zijn er ook activiteiten in de vorm van een cursus. Denk hierbij aan een cursus fotografie, assertiviteitstraining of receptiewerk.

De Printerij

Op onze computerafdeling maken we wenskaarten, kalenders, kladblokjes, blikwikkels, folders en posters. Op onze productieafdeling kunnen wij kopiëren, printen van de producten die op de computerafdeling zijn gemaakt, rillen, vouwen, snijden, nieten, perforeren, ringen, lamineren, inblikken, dia`s scannen/digitaliseren en mailings verzorgen. Daarnaast verzorgen wij ook leuke cadeautjes in de vorm van een (spaarpot)blik of verjaardagskalender.

Verder verrichten onze cliënten receptiewerkzaamheden. Ze nemen de telefoon op, verwijzen bezoek door en helpen onze klanten aan de balie.

De Werkplaats/Kringloopwinkel RataPlan

Door samenwerking tussen deKringloopwinkels van RataPlan en Gemiva kunnen we een goede bijdrage leveren aan de maatschappij. Onze cliënten ondersteunen de speelgoedafdeling van RataPlan in Den Haag. Zo kijken de cliënten het speelgoed na, maken het schoon en voeren kleine reparaties uit. Als alles dan klaar is, wordt het naar de winkel gebracht en zorgen we bij Rataplan gelijk dat de afdeling er weer netjes uit ziet.