Hoge Gouwe is een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep in de historische binnenstad van Gouda. De woonlocatie omvat 24 appartementen voor volwassen mensen met een verstandelijke handicap.

Voor wie?

Op de Hoge Gouwe zijn 24 appartementen voor volwassenen in de leeftijd van 18+ met een matig tot licht verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Omdat cliënten wonen in hun eigen appartement hebben zij mate van zelfstandigheid nodig om te kunnen wonen in de woonlocatie. Cliënten moeten bijvoorbeeld in staat zijn gedeeltes van de dag of het weekend zonder begeleiding door te brengen.

Begeleiding

De begeleiding die we bieden is individueel en vindt plaats achter de voordeur. De begeleiding is erop gericht om de cliënten te ondersteunen bij het vergroten en het behouden van hun zelfstandigheid aan de hand van hun hulpvragen. We stimuleren de cliënten om eerst te bedenken wat ze zelf willen, en kunnen doen met hun hulpvraag waarna we de vraag stellen wie hen hierbij kan helpen. Er is een eenduidige begeleidingslijn die consequent wordt uitgevoerd. Dit doen we vanuit de methodieken Eigen Kracht, Oplossingsgericht Werken en Affect Bewust.

We vinden het belangrijk om het netwerk van de cliënten te betrekken in de begeleiding  van de cliënten en zo nodig de cliënten te ondersteunen in het vergroten van het netwerk.

Het gebouw en de omgeving

De woonlocatie is gevestigd in het historische centrum van Gouda tussen de Hoge Gouwe en het Raam. Er is een algemene gezamenlijke ruimte waar men elkaar op gezette tijden kan ontmoeten. Hier is altijd begeleiding bij aanwezig om zo nodig ondersteuning te bieden in de contacten. De Hoge Gouwe staat in de binnenstad van Gouda we zijn de buren van mensen die daar wonen. We onderhouden contact met onze buren en zoeken aansluitingen bij voorzieningen in de buurt.