Karnemelksloot is een woonlocatie voor volwassenen met een lichamelijk beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel.

Voor wie?

In woonlocatie Karnemelksloot wonen volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke handicap. Zij wonen individueel. Ze kunnen op afroep en/of volgens afspraak een beroep doen op begeleiders. De begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar vanuit een kantoorruimte in het gebouw. Het gaat dan om adl-hulp en om individuele begeleiding waarover afspraken zijn gemaakt in het ondersteuningsplan. De meeste bewoners vermaken zichzelf overdag of gaan naar activiteiten in zorgcentrum De Hanepraaij of Buurtpunt Zoutman. Een enkeling gaat naar activiteitencentrum De Rotonde.

Begeleiding

Woonlocatie Karnemelksloot is een woonlocatie die samen door de Gemiva-SVG Groep en Zorgpartners Midden-Holland is opgezet. Iedere bewoner is cliënt van één van de zorgaanbieders. Eén van de begeleiders is persoonlijk begeleider en de eerst aanspreekbare persoon voor de cliënt en/of zijn achterban. De locatie wordt geleid door een locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep.

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Karnemelksloot ligt in het hart van Gouda, net buiten het winkelgebied. De locatie is gehuisvest in een modern nieuw gebouw dat qua bouwstijl aansluit bij de historische omgeving. In het gebouw zijn 24 appartementen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke handicap. Daarnaast zijn er in het gebouw 14 appartementen die regulier verhuurd worden.
Alle appartementen liggen om een afgesloten binnenplaats. In het gebouw is een steunpunt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten. Dit steunpunt fungeert ook als buurthuis. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daar waar nodig zijn aanpassingen gemaakt, zoals een plafondlift of een verstelbaar keukenblok.