Aventurijn is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Aventurijn zit in het gebouw Kornalijn. Daar is ook de woonlocatie Smaragd. Veel cliënten die naar Aventurijn komen, wonen in Smaragd.

Voor wie?

Bij Aventurijn komen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Door hun beperking kunnen zij niet (meer) werken. Ze wonen in Smaragd of ergens anders. Als het nodig is, worden zij van en naar Aventurijn gebracht. Dit doen we met aangepast vervoer.

Begeleiding

Begeleiders ondersteunen de cliënten. Ook werken er leerlingen, stagiaires en vrijwilligers. Die vrijwilligers helpen cliënten bij activiteiten. Zij geven hen persoonlijke aandacht. Als het nodig is, kunnen begeleiders een gedragsdeskundige om hulp vragen.

Het gebouw en de omgeving

Aventurijn ligt in de wijk Harnaspolder in Delft. Het is op de begane grond van het gebouw. Op de 1e, 2e en 3e verdieping is woonlocatie Smaragd. Op die verdiepingen kan je met de lift komen. De activiteiten worden samen met de cliënten bedacht. Bijvoorbeeld beweging, creatieve activiteiten, koken en het leren werken met een computer. En cliënten kunnen mensen ontmoeten die dezelfde beperking hebben.

AC-Aventurijn-1k.jpg AC-Aventurijn-2k.jpg AC-Aventurijn-3k.jpg AC-Aventurijn-4k.jpg AC-Aventurijn-5k.jpg