In woonlocatie Het Hof in Nootdorp wonen mensen met een lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Zij wonen in een appartement op de begane grond en 1e verdieping van een appartementencomplex. Het complex bestaat in totaal uit 4 verdiepingen. Op de andere 2 verdiepingen wonen mensen die een appartement huren van woningbouwcorporatie Staedion. Woonlocatie Het Hof heeft een steunpunt waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten en waar zij een warme maaltijd kunnen eten.

Voor wie?

In Het Hof wonen mensen met een lichamelijke handicap en/of een niet-aangeboren hersenletsel. De bewoners willen zelfstandig wonen en dat kan met de ondersteuning van de begeleiders van de Gemiva-SVG Groep. Veel bewoners bezoeken overdag één van de activiteitencentra in de regio.

Begeleiding

De bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiders. Dat kan op vaste momenten en op afroep. De ondersteuning bestaat uit adl-zorg en individuele begeleiding op basis van de zorgvraag van de cliënt. De zorg staat beschreven in het ondersteuningsplan dat de persoonlijk begeleider (pb-er) samen met de cliënt opstelt. Het Hof staat onder leiding van een locatiemanager. Naast de pb-er en de begeleiders werken er huishoudelijk medewerkers, een administratief medewerker en een kok die de warme maaltijden verzorgt.

Het gebouw en de omgeving

Het Hof ligt in Nootdorp en maakt onderdeel uit van een wooncomplex waarin ook huurwoningen zijn. Het Hof heeft 15 appartementen op de begane grond en op de 1e verdieping van het complex. Daarnaast is er een kantoor en een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar lunchen en de warme maaltijd kunnen gebruiken.

De appartementen zijn ruim en hebben een hal, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer die grenst aan de badkamer en een kleine voorkamer met wasmachineaansluiting. Waar nodig zijn aanpassingen in de appartementen aangebracht.