Werk- en trainingscentrum Het Vizier in Den Haag biedt dagelijks administratieve, creatieve en ontwerpwerkzaamheden aan mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In het werk- en trainingscentrum kunnen de cliënten werkzaamheden voor derden verrichten en trainingen volgen. Het werk- en trainingscentrum voorziet in de behoeften van cliënten op het gebied van dagbesteding gericht op arbeid. Bij interesse en mogelijkheden kan de werkomgeving ook ergens anders in de wijk zijn. Hierbij werken we talentgericht.

Voor wie?

Het werk en trainingscentrum Het Vizier is een werkplek voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH), die graag willen werken op een locatie met werksfeer. Van de cliënten wordt professionele een werkhouding verwacht of gaan we kijken hoe we deze aan kunnen leren. Als de mogelijkheid en de interesse er is kan men ook buiten het centrum op een ander plek in de wijk werkzaamheden voor derde verrichten. Hierbij kijken we of onderzoeken we de talenten per persoon.
 
Op het centrum zijn dagelijks ontwerk-, administratieve en creatieve werkzaamheden. Er is de mogelijkheid om productiewerk te doen en er wordt aan opdrachten gewerkt van klanten. Bijvoorbeeld typewerk, printwerk, vormgeving en afwerken van drukwerk, kopieerwerk, scannen van dia’s en foto’s en post versturen. De cliënten doen ook industrieel werk. Voor enkele cliënten biedt het centrum catering- en receptiewerkzaamheden. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. Als het nodig is, kan er gebruik gemaakt worden van aanpassingen.

Werkzaamheden

Er worden verschillende trainingen en workshops gegeven in het werk- en trainingscentrum. Dit kunnen trainingen en workshops zijn die nodig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden in het werkcentrum of trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld computercursussen, receptietraining, sociale vaardigheidstraining en assertiviteitstraining. In Het Vizier is ook een atelier waar handgemaakte producten worden gemaakt van o.a. keramiek en mozaïek.

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van vaste begeleiders. Iedere cliënt heeft één persoonlijk begeleider. Deze is het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn achterban. Als het nodig is, kunnen de begeleiders een gedragsdeskundige om hulp vragen. De locatiemanager heeft de leiding.

Het gebouw en de omgeving

Het Vizier is gevestigd op de begane grond van een mooi dienstengebouw MixInn. Dat gebouw staat in de wijk Bouwlust in Den Haag zuid-west. Je kunt met een rolstoel in het gebouw komen en er zijn verschillende werkruimtes.