Rhijnluststraat is een woonlocatie in Katwijk voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Voor wie?

In woonlocatie Rhijnluststraat wonen 14 mensen met een verstandelijke handicap in de leeftijd van 36 tot 76 jaar. Zij hebben een midden tot hoog niveau. Veel van hen bezoeken overdag de sociale werkvoorziening of een activiteitencentrum. Een aantal cliënten zijn met pensioen en bezoeken het ouderenproject van de Gemiva-SVG Groep. De cliënten zijn redelijk zelfstandig, omdat er niet altijd begeleiding aanwezig is. Zij moeten hun hulpvraag uit kunnen stellen tot er weer begeleiding is.

Begeleiding

De cliënten worden in hun appartement individueel ondersteund en begeleid. Dit doet een team van acht begeleiders. Het team heeft een kantoor op de 1e verdieping. De begeleiding is er niet de hele dag. Ook ’s nachts is er geen begeleiding.

Het gebouw en de omgeving

Woonlocatie Rhijnluststraat huurt de 1e en 2e verdieping van een appartementencomplex. Het gebouw is beveiligd met een sleutelsysteem en een camera bij de hoofdingang. In het gebouw is een lift. Op de begane grond en de 3e verdieping wonen andere mensen. Twaalf cliënten hebben een appartement van 50 m2. Ze hebben daar een woonkamer, balkon, slaapkamer en ruime badkamer. Twee cliënten zijn gehuwd. Zij hebben een appartement van 75 m2 en een extra slaapkamer. De begeleiders hebben een kantoor op de 1e verdieping. De cliënten kunnen gebruik maken van het Trefpunt op nummer 8. Dit is op vastgestelde tijden geopend voor een ontmoeting, kopje koffie drinken of om een hapje te eten.