Bij Woonlocatie Smaragd wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Iedere bewoner heeft een ruim 3-kamer appartement met huiskamer, keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. Een deel van de cliënten woont samen met een partner. Waar nodig zijn aanpassingen gemaakt voor de bewoner. Smaragd bevindt zich op de eerste, tweede en derde verdieping van gebouw Kornalijn in Delft. De appartementen zijn bereikbaar via de trap en lift. Activiteitencentrum Aventurijn is op de begane grond bevestigd. De bewoners maken overdag gebruik van de mogelijkheden die dit activiteitencentrum biedt.

Voor wie?

In woonlocatie Smaragd wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. Vanwege hun handicap en/of de gevolgen hiervan krijgen zij ondersteuning van beroepskrachten. Als de partner ook een indicatie heeft, kan hij ook een beroep doen op ondersteuning.

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De cliënten krijgen ondersteuning van beroepskrachten, leerlingen, stagiaires en vrijwilligers. Waar mogelijk kunnen medewerkers de inzet van een gedragsdeskundige raadplegen.

Het gebouw en de omgeving

Smaragd bevindt zich op de eerste, tweede en derde verdieping van gebouw Kornalijn in Delft. De ruime appartementen zijn voorzien van een huiskamer, keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Een deel van de cliënten woont samen met een partner. Waar nodig zijn of worden aanpassingen gemaakt voor de bewoner.

Op de begane grond van het gebouw is activiteitencentrum Aventurijn gevestigd, waar bewoners van Smaragd gebruik van kunnen maken voor dagbesteding. Daar is ook het steunpunt gevestigd waar de begeleiders hun werkplek hebben en de bewoners van Smaragd elkaar kunnen ontmoeten. Aventurijn is ook toegankelijk voor cliënten die elders wonen. 

WL-Smaragd-(2)-klein.jpg WL-Smaragd-(3)-klein.jpg WL-Smaragd-(4)-klein.jpg