De afasiegroep helpt personen met afasie, ondanks hun beperkingen, actiever deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Er wordt een brug geslagen tussen de 1e of 2e lijn praktijk naar een actieve deelname aan het dagelijks leven. Afasiegroep Den Haag is een dependance van Afasiecentrum Leiderdorp e.o.

Voor wie?

Afasiegroep Den Haag is voor mensen die al een behandelperiode met logopedie achter de rug hebben, maar het lastig vinden om thuis de sociale bezigheden weer op te pakken. Het praatje met de buurman, een boodschap doen, een e-mail versturen, het lezen van de krant; door de afasie lukt het niet meer zoals vroeger. De groep komt iedere maandag en dinsdag, van 09.30 tot 15.30 uur, en op vrijdag, van 09.30 tot 14.30 uur, bij elkaar. Afhankelijk van de vraag is het aantal dagdelen uit te breiden.

Begeleiding

Het team bestaat uit een aantal deskundigen. Zij zijn gespecialiseerd in training op het gebied van spraak, taal, cognitie en communicatie voor mensen met afasie en hun systeem. Bij Afasiegroep Den Haag werken afasietherapeuten, logopedisten, een psycholoog, (persoonlijk) begeleiders, een leerling en een enthousiast team van geschoolde vrijwilligers.

Het gebouw en de omgeving

Afasiegroep Den Haag is gevestigd op twee locaties. Op dinsdag bevindt de groep zich in sv Kameleon, Veldzicht 20 in Den Haag en op maandag en vrijdag in werk- en trainingscentrum Het Vizier aan de Vijverzicht 99 in Den Haag.