Woonlocatie Aves is gevestigd in het multifunctionele gebouw Avesstaete in de wijk Ypenburg in Den Haag. In Avesstaete bevinden zich 100 ruime appartementen.

Voor wie?

Woonlocatie Aves is specifiek bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel die graag zo zelfstandig mogelijk wonen. Naast de ondersteuning van de begeleiders in hun eigen appartement kunnen zij gebruik maken van een gezamenlijke ontmoetingsruimte elders in het gebouw. Deze ontmoetingsruimte maakt deel uit van een activiteitencentrum, waar mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel overdag aan activiteiten deelnemen.. In het activiteitencentrum zijn onder andere mogelijkheden voor fitness en het werken met computers. Het activiteitencentrum is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel die in de nieuwe woonlocatie Aves óf elders wonen.

Begeleiding

Vanuit het steunpunt op de begane grond ondersteunen de begeleiders 24 uur per dag de cliënten in de woonlocatie. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider (pb-er) die fungeert als eerste aanspreekpunt. De medewerkers kunnen een beroep doen op ondersteunende diensten zoals een gedragsdeskundige. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

Het gebouw en de omgeving

Het gebouw Avesstaete omvat 100 appartementen en diverse maatschappelijke voorzieningen in de onderbouw. De Gemiva-SVG Groep vestigt in het linkergedeelte van het gebouw een woonlocatie voor 21 volwassen mensen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Zij beschikken over een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.