In woonlocatie Evertsenstraat 132 in Rijnsburg wonen mensen met een beperking.

Voor wie?

Op woonlocatie Evertsenstraat 132 wonen 17 volwassenen met een verstandelijke beperking. Een paar cliënten is al op hoge leeftijd. Veel cliënten bezoeken overdag een dagcentrum of de sociale werkvoorziening. Sommigen krijgen activiteiten aangeboden op de locatie of bezoeken overdag een ouderenproject.

Begeleiding

Het team dat werkzaam is op de Evertsenstraat bestaat uit een aantal (persoonlijk) begeleiders, een huishoudelijk medewerker, administratieve medewerker en locatiemanager. Vanuit de regio is er ondersteuning van een gedragsdeskundige en praktijkbegeleidster.

Er is op de Evertsenstraat 24-uurs begeleiding aanwezig, ’s nachts is er een slaapdienst. De cliënten krijgen begeleiding bij het groepswonen en individuele begeleiding in hun eigen appartement.  Er zijn meerdere vrijwilligers betrokken bij de locatie voor vervoer en bij activiteiten.

Het gebouw en de omgeving

Evertsenstraat 132 ligt in het noordelijk gedeelte van Rijnsburg. In het gebouw zijn 17 appartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Drie daarvan zijn voor mindervalide cliënten. Verdeeld over twee verdiepingen zijn twee  keukens met aan elke zijde een huiskamer. Het gebouw is voorzien van een lift en heeft een dakterras en een ruime tuin.
 
Via de stichting Steunfonds Smitshof is er een personenbus voor het vervoer van cliënten beschikbaar. Na overleg kunnen ook anderen deze bus gebruiken om cliënten te vervoeren.