Gelderhof biedt 24-uurs zorg en begeleiding aan mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen appartement. Gelderhof is gevestigd op de begane grond en de 1e verdieping van een flatgebouw in de woonwijk Houtwijk in Den Haag. Naast de woonlocatie is een park en een winkelcentrum.

Voor wie?

In Gelderhof wonen mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel die door hun beperking ondersteuning nodig hebben. Het kan gaan om ondersteuning, adl-verzorging of huishoudelijke hulp. Of een combinatie van deze 3.

Begeleiding

Een team van begeleiders en persoonlijk begeleiders levert 24 uur per dag zorg en begeleiding. Dit doen zij zowel op afspraak als op afroep. Huishoudelijke werkzaamheden worden door de huishoudelijk medewerkers verzorgd. Een kok verzorgt de maaltijden. De locatiemanager heeft de dagelijkse leiding.

Het gebouw en  de omgeving

Gelderhof is gevestigd op de begane grond en de eerste verdieping van een flatgebouw in de woonwijk Houtwijk in Den Haag, grenzend aan een park en een winkelcentrum.

Alle cliënten hebben de beschikking over een woonkamer met een keuken, een slaapkamer, een badkamer, een berging en twee gezamenlijke terrassen. In de gemeenschappelijke woon/eetkamer kunnen de cliënten, als daar behoefte aan is, samen eten en koffie of thee drinken.Ook is er de mogelijkheid om ’aan te leunen’ in een appartement en op afroep gebruik te maken van ondersteuning.