Thiendenland is een activiteitencentrum in Schoonhoven voor mensen met een beperking en een ontmoetingscentrum voor inwoners van Schoonhoven.

Voor wie?

Er komen elke dag zo’n 30 cliënten naar het activiteitencentrum voor dagbesteding. De zes groepen variëren in grootte en samenstelling, afhankelijk van de zorgvraag en mogelijkheden van de cliënt. Elke groep heeft zijn eigen specifieke karakter. Er zijn twee groepen waar verzorging centraal staat. Op twee groepen werken cliënten met hun eigen programma en er is een groep met huishoudelijke activiteiten Daarnaast zijn zij actief in de wijk rond het activiteitencentrum met diverse activiteiten.

Begeleiding

Op elke groep werkt één vaste begeleider. Daarnaast werkt een aantal begeleiders wisselend op de groepen. Ook zijn er vrijwilligers en stagiaires om de cliënten te ondersteunen bij de dagbesteding. De dagelijkse leiding is in handen van het locatiemanager.

Het gebouw en de omgeving

Activiteitencentrum Thiendenland heeft een mooi nieuw gebouw met een grote tuin. Het activiteitencentrum heeft verdeeld over twee verdiepingen een aantal groepsruimten.