Waterviolier is een woonlocatie waar 12 cliënten wonen. Iedere woning heeft plaats voor 6 cliënten. Overdag maakt een deel van de cliënten gebruik van het activiteitencentrum Thiendenland, dat tegenover Waterviolier 14 en 16 ligt.

Voor wie?

In Waterviolier 14 wonen vooral mensen met een vorm van autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.
Waterviolier 16 heeft veel cliënten met een meervoudig complexe beperking, maar ook soms met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Begeleiding

De cliënten worden begeleid in nabijheid. Dit wordt gedaan door professionele medewerkers in samenwerking met stagiaires en vrijwilligers.

In alle woningen wordt een huiselijke sfeer neergezet. Er wordt per cliënt gekeken waar hun behoefte ligt aan zorg en begeleiding. Er is 24-uurszorg beschikbaar. 

Het gebouw en de omgeving

De woningen van Waterviolier 14 en 16 zijn geschakelde bungalows. De woningen hebben ieder zes slaapkamers, een woonkamer, een keuken, een grote en een kleine badkamer, een kleine logeerkamer en een tuin. 

Activiteitencentrum Thiendenland ligt tegenover Waterviolier 14 en 16.

De woningen zijn aangepast voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Zo zijn er bijvoorbeeld extra brede deuren en er zijn geen drempels. Waar nodig zijn tilliften aanwezig. De woonkamer wordt door alle bewoners als huiskamer gebruikt en hier brengen de bewoners voornamelijk hun tijd door. Enkele bewoners brengen ook tijd op hun eigen kamer door. De eigen kamers zijn door de bewoners en hun familie naar eigen idee ingericht.