De Baanbreker in Stolwijk is een activiteitencentrum waar dagelijks ongeveer 40 mensen met een beperking komen.

Voor wie?

De Baanbreker is er voor dagbesteding aan mensen met

  • een verstandelijke beperking
  • een lichamelijke beperking
  • niet-aangeboren hersenletsel
  • bijkomende beperkingen zoals gedragsproblemen, epilepsie, dementie, autisme
  • inwoners van Stolwijk die extra aandacht nodig hebben.

De meeste cliënten wonen in de woonlocaties van de Gemiva-SVG Groep in de omgeving. De overige cliënten wonen in de directe omgeving. Dat kan bij ouders/familie zijn. Sommige cliënten wonen (deels) zelfstandig. 

Begeleiding

De cliënten krijgen ondersteuning van een vast team begeleiders, aangevuld met leerlingen, vrijwilligers en stagiaires. Zij kunnen een beroep doen op een aantal deskundigen zoals een fysiotherapeut en een gedragsdeskundige. Op verzoek kan een arts, een ergotherapeut of een logopedist geraadpleegd worden.

Het gebouw en de omgeving

Het activiteitencentrum staat in een vrij nieuwgedeelte van Stolwijk vlakbij winkels en sportvelden. Op de begane grond zijn de groepsruimtes en is de multifunctionele ruimte voor o.a. bewegingsactiviteiten.  Op de verdieping zijn de kantoren en de ruimte voor de fysiotherapeut. Deze verdieping is met de lift bereikbaar. De multifunctionele ruimte wordt ook verhuurd aan derden voor bewegingsactiviteiten. 

Atelier AnderZ

De Baanbreker heeft een eigen atelier met verkoopruimte voor producten: Atelier AnderZ.  
In het atelier maken en verkopen cliënten kaarsen in allerlei vormen en kleuren, slingers van papier en tafelzeil, luiertaarten, kaarten, cadeaupakketjes, kleinmeubelen,tassen en verschillende andere cadeauartikelen, ook van clienten die op andere groepen werken. Atelier AnderZ is open op werkdagen van 09.15 tot 15.15 uur.