Activiteitencentrum Poolmanweg in Lekkerkerk is een kleinschalig activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Voor wie?

In activiteitencentrum Poolmanweg werken mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Door hun beperkingen komen zij niet in aanmerking voor betaald werk. Dagbesteding is dan een goed alternatief. De activiteiten passen bij hun wensen en mogelijkheden. De leeftijd van de cliënten varieert.

Begeleiding

De cliénten krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team begeleiders, veelal creatieve mensen met een agogische opleiding. Waar nodig krijgen zij specifieke opleidingen. 

Bij AC Poolmanweg zijn ook vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief.  

Het gebouw en de omgeving

Activiteitencentrum Poolmanweg is gevestigd aan de Poolmanweg in het centrum van Lekkerkerk. Er zijn twee ruimtes waar cliënten kunnen werken. Ook is er een tuin, een badkamer en er is een snoezelruimte aanwezig. Het activiteitencentrum is geopend van op werkdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Samen met het activiteitencentrum van woon- en werklocatie Elsenhoeve in Lekkerkerk vormt Poolmanweg Dagbesteding Lekkerkerk van de Gemiva-SVG Groep.